THR

Teljes homlokzati hőszigetelő rendszer - a biztonságos választás

 

- A hőszigetelés olyan dolog, amivel a házadat a hidegtől és a melegtől véded, mint egy jól öltözött yeti a havas hegyekben. Vagy mint egy vastag párna, amit a házad alá teszel, hogy ne kelljen folyton a fűtést nyomni.

 

 

Ha az otthonunk hőszigeteléséről van szó, sokan csupán a homlokzati hőszigetelő táblára koncentrálnak, pedig ennél jóval összetettebb a helyzet. Ha a legjobb minőségű és legdrágább táblákat választjuk is, ha nem egy teljes homlokzati hőszigetelő rendszert alkalmazunk, akkor az otthonunk még mindig nem lesz megfelelően szigetelt.

 

Ezért is jelentős a Teljes homlokzati Hőszigetelő Rendszer, röviden THR, amely a homlokzati hőszigetelő rendszer szinte valamennyi elemét tartalmazza a megfelelő minőségben és mennyiségben. Az ilyen rendszer alkalmazásával a hőszigetelési teljesítmény és tulajdonságok mérhetők és ellenőrizhetők, így biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk valóban hőszigetelt.

Hőszigetelő rendszerek

Mit jelent a Teljes homlokzati Hőszigetelő Rendszer (THR)?

A THR egy ragasztott, szükség szerint mechanikai rögzítéssel ellátott hőszigetelő táblás homlokzati hőszigetelő rendszer, amely kéregerősítéssel és vakolással készül. A rendszerben található elemeket együtt, mint egy egységes rendszer működnek. A rendszer előnye, hogy szakszerű kivitelezés mellett mérhető és ellenőrizhető minőségű végeredményt biztosít.

 

Miért fontos a THR rendszer előnyeinek ismerete és elfogadása?

Sok laikus felhasználó esik abba a hibába, hogy a rendszert elemekre szedi, és igyekszik azt újjáépíteni. Ez azonban nem megfelelő megközelítés, hiszen a homlokzati hőszigeteléshez szükséges elemek mindegyikét tartalmazza a megfelelő minőségben és mennyiségben, meghatározott paraméterekkel. A rendszer előnye az is, hogy a rendszergazdák együttesen vizsgálják a THR működését, és ennek megfelelően adják meg annak teljesítményét és tulajdonságait.

 

Miért nem érdemes különálló elemeket választani?

A különálló elemek összessége nem rendszer, tehát bukjuk a garanciát. Ráadásul a hőszigetelő rendszereknek rendelkeznie kell különböző dokumentációkkal, engedélyekkel, amelyek a forgalomba hozatal feltételei is egyben. Ezek megléte biztosítja számunkra a megfelelő garanciákat is.

 

A Teljes homlokzati Hőszigetelő Rendszer (THR) rendszergazdái által biztosított minőségi alkatrészek és dokumentációk révén a THR egy egységes, megbízható és hatékony megoldást kínál a homlokzati hőszigetelésre. Ha egy komplett THR rendszert választunk, garantáltan olyan megoldást kapunk, amely megfelel minden előírásnak, és hosszú távon is kielégíti az igényeinket.

 

A következő bekezdésben részletesen bemutatjuk a Teljes homlokzati Hőszigetelő Rendszer elemeit, és azok funkcióit.

 

A THR elemei:

 

 

Hőszigetelő rendszerek

Ragasztóhabarcs

A rendszerragasztó az alapfelületre történő ragasztásra szolgál, és biztosítja az optimális tapadást a homlokzati hőszigetelő rendszerhez. A rendszerragasztó megfelelő minőségű és mennyiségű alkalmazása nagyon fontos a rendszer stabilitása szempontjából.

 

Hőszigetelő anyagok

A hőszigetelő táblák leggyakrabban EPS, MW vagy XPS szigetelőanyagból készülnek, és az épület homlokzatának hőszigetelését szolgálják. A hőszigetelő táblák nagy szilárdságúak, nagy szigetelőképességgel bírnak, és beépítve ellenállnak a nedvességnek.

 

Mechanikai rögzítés

A rögzítő dűbelek biztosítják a hőszigetelő táblák stabil rögzítését a homlokzaton. A dűbelek a hőszigetelő táblába vannak fúrva, majd a homlokzaton keresztül belesajtoljuk őket.

 

Üvegszövet háló

Az üvegszövet a hőszigeteló táblák felületén rendszerragasztóba ágyazzuk. Az üvegszövet megerősíti a felületet, és megakadályozza a repedések kialakulását.

 

Ez már egységes felületet ad az alapozásra, és a színező vakolat felhúzására. A fontos csomópontok megfelelő kialakítására különböző profilokat használunk.

 

 

A THR rendszer előnyei

 

A Teljes homlokzati Hőszigetelő Rendszer előnyeit tekintve, az első és legfontosabb, hogy jelentős energia-megtakarítást érhetünk el vele. A hőszigetelés költségeit a megtakarítások miatt rövid idő alatt visszakapjuk, és hosszú távon is jelentős anyagi megtakarítást eredményez.

 

Emellett a THR rendszer jelentősen javítja az épület hőszigetelési teljesítményét, így a beltéri hőmérséklet stabilabb lesz, és az épületben kellemesebb klíma alakul ki. A hőszigetelő rendszernek köszönhetően az épületben csökken a hőmérséklet-ingadozás, és a fűtési rendszer hatékonyabban működik.

 

A THR rendszer további előnye, hogy segít csökkenteni a környezeti terhelést, mivel az energia-megtakarítás révén csökken az épület energiafogyasztása. Emellett a hőszigetelő rendszernek köszönhetően csökken a szén-dioxid-kibocsátás, így kisebb mértékben járulunk hozzá a klímaváltozás negatív hatásaihoz.

 

A THR rendszer rugalmas és sokoldalú, hiszen számos különböző anyaggal és vastagsággal használható. A megfelelő vastagságú hőszigetelés kiválasztása és felszerelése szakszerűen és az előírásoknak megfelelően történik.

 

A THR rendszernek további előnye, hogy tartós és ellenálló. A kiváló minőségű anyagokból készült homlokzati hőszigetelő rendszer tartósan ellenáll az időjárási viszontagságoknak, a fizikai hatásoknak, és nem erodálódik a környezeti hatások miatt. Ezért hosszú távra tervezett befektetésnek számít, ami jelentős megtakarítást eredményez az épület tulajdonosának.

 

Az építőiparban gyakran előfordul, hogy az olcsóbb megoldások rövid távon jónak tűnnek, de hosszú távon sokkal többe kerülnek, mint a megbízható és minőségi megoldások. Ezért is fontos, hogy az épületek hőszigetelése során a minőségi megoldásokat válasszuk, és ne a legolcsóbbat.

 

A THR rendszerek kiválóak a hőszigetelési problémák kezelésére, és évekig tartó megbízható teljesítményt biztosítanak. A rendszer előnyeit és az egyes elemek fontosságát figyelembe véve a választás, a megfelelő kivitelezés és az előírások betartása kulcsfontosságú a maximális hatékonyság és teljesítmény eléréséhez. Ha hőszigeteléssel kapcsolatos problémái vannak, vagy ha segítségre van szüksége a THR rendszer kiválasztásában vagy kivitelezésében, forduljon bizalommal szakértőinkhez!