MÉVSZ Irányelvek

Bemutatkozás

 

A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség a tagok által megszövegezett és elfogadott, érvényes Alapszabállyal rendelkező, bíróságon bejegyzett egyesület. Tagjai a hazai építőanyaggyártás- és forgalmazás meghatározó résztvevői – elsősorban az építőkémiai termékek, homlokzati hőszigetelő rendszerek és a gyárilag előkevert szárazhabarcsok területéről. A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség elsődleges küldetése az, hogy szembe fordulva az utóbbi években tapasztalható látványos minőségromlással olyan minőségi minimumokat, irányelveket fogalmazzon meg, melyek a tagság súlyánál fogva joggal számíthatnak arra, hogy az egész szakma véleményét jelentsék.

2015 óta a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség hivatalos rövidítése MÉVSZ.

1. THR (Teljes Hőszigetelő Rendszer) munkacsoport: 

 

A munkacsoport célja: Valamennyi tag egyetértésével olyan, a hőszigetelő rendszerekre vonatkozó minőségi- és műszaki irányelvek kidolgozása, melyeket valamennyi tag kötelezőnek tart saját magára vonatkozóan, egyben közös álláspontként kommunikálja a piac irányába.
Letölthető anyagok: Műszaki Irányelv bevonatréteggel ellátott, többrétegű, ragasztott táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS-THR) kialakítására

 

Kivitelezési Irányelv bevonatréteggel ellátott, többrétegű, ragasztott táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS-THR) kivitelezésére

 

2. Hidegburkolati munkacsoport:

 

 

A munkacsoport célja: A tagok egyetértésében egy olyan hidegburkolati ragasztókra vonatkozó irányelv elkészítése, mely a különböző felhasználási területekhez rendelt műszaki követelményeket összefoglalja, melyeket a tagok maguk számára kötelezővé tesznek és egységesen kommunikálják a piacon.
Letölthető anyagok: Műszaki Irányelv kerámiaburkolatok kialakítására

 

Burkolói ellenőrzési lista (átadás-átvételi dokumentáció)

Kerámiaburkolatok kialakításának műszaki irányelv segédlete I.

 

 

3. Ipari padló munkacsoport:

 

 

A munkacsoport célja: A munkacsoport célja: A tagok egyetértésével olyan minőségi és műszaki irányelv(ek) kidolgozása ami(k) a műgyanta és cementbázisú padlóbevonatok tervezésére és kivitelezésére nézve határoz meg valamennyi tag által elfogadott előírásokat és ajánlásokat, ezzel is segítve a piac szereplőinek munkáját. A munkacsoport célja továbbá ezen irányelvek minél szélesebb körben történő megismertetése.
Letölthető anyagok: Műszaki irányelv műgyanta padlóbevonatok tervezésére és kivitelezésére (PDF)

 

Minőség a csarnoképítésben (PPT)