TEXTURATO betonfesték 3L

 TEXTURATO betonfesték 3L
TEXTURATO betonfesték 3L
7 197 Ft
Egységár: 2 399 Ft/L
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A TEXTURATO betontesték, acryl bázisú, vizes hígítású, környezetbarát festék külső és belső fal- és járó felületekre. Rendelhető 50 színben az IMAGINE színkártya alapján.

Főbb jellemzők:

Kiváló fedőképességű
mosható
színtartó
kopásálló

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
A TEXTURATO betontesték, acryl bázisú, vizes hígítású, környezetbarát festék külső és belső fal- és járó felületekre. Kiváló fedőképességű, mosható, színtartó, kopásálló. Rendelhető 50 színben az IMAGINE színkártya alapján.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Palatetők, lábazatok, kerítések, valamint járható betonfelületek bevonata, simított alapvakolat, beton, természetes kő, tégla alapfelület esetén.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület teljesen szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz, homogén, sérülésmentes legyen. Eltérő struktúrájú és nedvszívás különbséggel rendelkező alapfelület esetén javasoljuk a teljes felület simítóhabarccsal vagy ragasztótapasszal történő átvonását. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, bitumenes, gipszes vagy meszes alapú, a festék nem alkalmazható.

ALAPOZÁS
Függőleges felületen a GROUND COLOR alapozó festék vízszintes felületen pedig a GROUND univerzális mélyalapozó használható a megfelelő tapadás elősegítésére. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására! Párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5–+25 °C között legyen. Az alapozót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti!

FELDOLGOZÁS MÓDJA
Alapozás után legalább 6 óra elteltével kezdjük meg a felhordást, miután meggyőződtünk arról, hogy az alapozó teljes mértékben megkötött és száraz! Felhasználás előtt a Texturato betonfestéket keverőszárral alacsony fordulaton jól keverjük össze. Egy oldalon, egy töltésdátumú anyagot használjunk, vagy keverjük össze a szükséges mennyiséget egy nagyobb edényben. A termék felhordását két rétegben javasoljuk. A felhordás történhet ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal. Mindig az alapfelület strukturáltságának megfelelő szerszámot használjunk. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén végezzünk. Egy felületet egy munkamenettel kell befejezni. Figyelem! Amennyiben a TEXTURATO betonfesték végső járófelületként kerül alkalmazásra, abban az esetben a teljes felületet a bevonat száradását követően két réteg ROCK IMREGNATED-el kell átvonni.

FONTOS TUDNIVALÓK
A TEXTURATO betonfesték párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5–+25 °C között legyen. A festéket a száradás, kötés ideje alatt csapadék nem érheti! Termékeinkhez színezőanyagot, vagy más egyéb anyagot (a feltüntetett víz mennyiségén kívül), házilag hozzáadni nem szabad! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a száradást. Felhordás előtt a színt ellenőrizzék, mert felhordás után színreklamációt nem áll módunkban elfogadni. Kérjük, hogy a betonfestékkel ellátni kívánt felületeket gondosan mérjék fel, s a szükséges mennyiséget egy megrendelésben adják le, mert a pótrendelésből származó termék színhatásában eltérhet. A színkatalógusban lévő színek tájékoztató jellegűek, a különböző termékek (falfestékek, díszvakolatok) között színeltérés lehetséges. A strukturált alapfelület átfestése estén a felület textúrája megváltozik. Lábazati hőszigetelő rendszerek átfestésére csak a 25-ös világossági érték (HBW) feletti színek alkalmazhatóak. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 1062-1:2004.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~9-10 m2/l/réteg simított felületre.
~5-7 m2/l/réteg simított felületre.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.

Hígítás: ~0,15 l csapvíz 1 l festékhez.
Felhordás eszközei: ecset, teddy henger, szórópisztoly.
Javasolt rétegszám: 2 réteg.
Színválaszték: 50 szín.
Kültéri/Beltéri: Kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Száradási idő: ~24 óra.
Porszáradás: ~3 óra.
Átvonhatóság: ~3 óra.
Tisztíthatóság: finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Tűzvédelmi besorolás: F.
Kiszerelés: 16 l, 4 l, 3 l, 2 l légmentesen záródó műanyag vödörben.
Tárolás / Eltarthatóság: Zárt fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 2 évig (+5 – +25°C között).
Adatok
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
9-10 m2/l simított, alapozott felületre, 5-7 m2/l durva, alapozott felületre
Cikkszám
1102AC
Betonfesték színek

Beton paint színek

Beton Paint színek

 

I. színcsoport

AC07, AC08, AC15, AC18, AC20, AC21, AC22, AC24, AC25, AC26, AC29, AC30, AC31, AC40, AC46, AC47, AC50

II. színcsoport

AC03, AC06, AC14, AC16, AC17, AC23, AC28, AC39, AC45, AC48, AC49

III. színcsoport

AC02, AC13, AC19, AC27, AC38, AC42, AC43, AC44

IV. színcsoport

AC09, AC10, AC12, AC34, AC37

V. színcsoport

AC05, AC41

VI. színcsoport

AC11, AC32, AC33, AC36

E. színcsoport

AC04, AC35

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!