STONE SUPERFLEX flexibilis burkolatragasztó C2TE

 STONE SUPERFLEX flexibilis burkolatragasztó C2TE
STONE SUPERFLEX flexibilis burkolatragasztó C2TE
3 731 Ft
Egységár: 149 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
STONE SUPERFLEX gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, szürke színű fagyálló, flexibilis ragasztóhabarcs. A STONE SUPERFLEX ragasztótapasz MSZ EN 12004 szabvány szerinti a C2TE osztályba tartozik.

Főbb jellemzők:

Cement kötésű
nagy tapadószilárdságú (C2)
lecsúszásmentes (T)
nyújtott nyitott idejű (E)
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
STONE SUPERFLEX gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, szürke színű fagyálló, flexibilis ragasztóhabarcs. A STONE SUPERFLEX ragasztótapasz MSZ EN 12004 szabvány szerinti a C2TE osztályba tartozik. Cement kötésű nagy tapadószilárdságú (C2), lecsúszásmentes (T), nyújtott nyitott idejű (E).

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Különösen alkalmas nagy mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre (kent szigetelésekre, teraszokra, erkélyekre, fűtött alapfelületekre). Alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történő ragasztásra X-KONTAKT használata mellett, medence burkolatok ragasztásához. Kerámia csempék, mozaikok, természetes és műkövek, greslapok, finomkőlapok szokásos építőipari alapfelületekre történő ragasztására, bel-és kültérben egyaránt. Max. 1800cm2 lapméretig (pl: 30×60cm).

FELHORDHATÓ
Beton, estrich, anhidritesztrich, kőműves szerkezetek, mész- cement vakolatok, gipszkarton, gipsz építőelemek.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
A ragasztási alap por, zsír, olaj és szerves anyag mentes, szilárd, száraz, egyenletes, mozgás- és zsugorodás mentes legyen. A laza részeket el kell távolítani! Fémre, fára, gipszkartonra és festett felületre nem ajánlott! Padló burkolás esetén 3 mm-nél nagyobb felületi egyenetlenségnél javasoljuk burkolás előtt az X-FLOOR aljzatkiegyenlítőink használatát.

ALAPOZÁS
GROUND univerzális mélyalapozó használata minden esetben szükséges a megfelelő tapadás elősegítésére.

KEVERÉS
A ragasztót a kimért mennyiségű friss csapvízbe szórjuk és lassú fordulatú gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentesre keverjük, 5-10 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Víz ismételt hozzáadásával újrakeverni TILOS! A bekevert anyagot tanácsos 2 órán belül felhasználni.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A megfelelően bekevert ragasztót fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a burkolandó felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Beltérben alapok felülete minimum 65%-ban érintkezzen a ragasztóággyal, kültérben minimum 90% legyen. Ismeretlen tulajdonságú lapok esetén próbaragasztás feltétlenül javasolt. Kültérben a burkolat lejtése minimum 1%-os kell, hogy legyen, a 30×30 cm-nél nagyobb lapok esetén a nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken kétoldali ragasztás javasolt. A burkolat ragasztása után optimális estben 24–48 óra (20 °C-on, 2 mm vastagságban) múlva járható, fugázható. Amennyiben szintezőék használatával történt a burkolás, úgy az ék eltávolítása min. 48 óra után történhet. Az alkalmazott szerszámokat használat után el kell mosni. A felhordás a fent leírtak figyelembevételével az általános burkolási szakismeretek alapján történhet.

FONTOS TUDNIVALÓK
A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a hőmérséklet +5 – +25 °C között legyen. A ragasztott burkolatot száradásig nem érheti fagy és tűző napon ne használja. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a száradási időt. Fal és padlófűtés esetén a fűtésrendszert a ragasztó teljes szilárdulásáig TILOS üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK / TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 12004-1:2017 Habarcsok és ragasztók kerámia burkolólapokhoz szabvány szerint: C2TE.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: Glettvas fogazat (mm) 4, 6, 8, 10
Anyagigény (kb.) kg/m2 3,0 3,6 4,3 5,0
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés: ~6 l csapvíz 1 zsák / 25kg ragasztó habarcshoz.
Felhordás eszközei: fogazott glettvas (a burkolatnak megfelelő fogazat mérettel).
Kültéri/Beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥1,2 N/mm2.
Nyitott idő: ~2 óra.
Korrigálhatóság: ~5 perc.
Lecsúszásmentes: <0,5 mm.
Terhelhetőség: az elkészült burkolat ~24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől (ne járjunk rajta), szintezőék használata esetén a szintezőtalp letörése min. 48 óra elteltével történjen.
Fugázható: a felületet csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után (nedvszívó burkolólapnál legkorábban 24 óra múlva) szabad fugázni.
Lapméretek: maximum 1800 cm2 (pl: 30×60cm).
Tűzvédelmi besorolás: A1.
Kiszerelés: 25kg, papírzsákban.
Tárolás/Eltarthatóság Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5-+25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
- 3-5 kg/m2
Cikkszám
4151
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!