METON, STONE PRO S1 fehér burkolatragasztó

METON, STONE PRO S1 fehér  burkolatragasztó
METON, STONE PRO S1 fehér burkolatragasztó
16 828 Ft
Egységár: 673 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Teljesítmény nyilatkozat (pdf)
Letöltés
Biztonságtechnikai adatlap (pdf)
Gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, szálerősítést és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó fagyálló szürke színű flexibilis ragasztóhabarcs.

Főbb jellemzők:

Cement kötésű nagy tapadószilárdságú (C2)
lecsúszásmentes (T)
nyújtott nyitott idejű (E)
alakváltozásra képes (S1)
fehér színben
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
STONE PRO S1 gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, szálerősítést és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó fagyálló szürke és fehér színben is elérhető flexibilis ragasztóhabarcs. A STONE PRO S1 ragasztótapasz MSZ EN 12004 szabvány szerinti a C2TE S1 osztályba tartozik. Cement kötésű nagy tapadószilárdságú (C2), lecsúszásmentes (T), nyújtott nyitott idejű (E), alakváltozásra képes (S1).

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Különösen alkalmas homlokzati burkolatok, valamint nagyméretű, sötét színű burkolólapok ragasztására, nagy mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre (kent szigetelésekre, teraszokra, erkélyekre, fűtött alapfelületekre). Alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történő ragasztásra. Kerámia csempék, mozaikok, természetes és műkövek, greslapok, finomkőlapok szokásos építőipari alapfelületekre történő ragasztására, bel – és kültérben egyaránt. Max. 10000 cm2 lapméretig (pl: 100×100cm).

FELHORDHATÓ
Beton, esztrich, anhidrit esztrich, kőműves szerkezetek, mész- cement vakolatok, gipszkarton, gipsz építőelemek.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület por-, zsír-, olajmentes, szilárd, száraz, egyenletes, mozgás- és zsugorodás mentes legyen. A laza részeket el kell távolítani! Fémre, fára és festett felületre nem ajánlott! Padló burkolás esetén 3 mm-nél nagyobb felületi egyenetlenségnél javasoljuk burkolás előtt a STONE PRO 2-40 mm aljzatkiegyenlítőnk használatát.

ALAPOZÁS
STONE PRO PRIMER mélyalapozó használata minden esetben szükséges a megfelelő tapadás elősegítésére.

KEVERÉS
A ragasztót a kimért mennyiségű tiszta vízbe szórjuk és lassú fordulatú gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentesre keverjük, 5-10 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Víz ismételt hozzáadásával újra keverni TILOS! A bekevert anyagot tanácsos 2 órán belül felhasználni.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A megfelelően bekevert ragasztót fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a burkolandó felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Beltérben alapok felülete minimum 65%-ban érintkezzen a ragasztóággyal, kültérben minimum 90% legyen. Ismeretlen tulajdonságú lapok esetén próbaragasztás feltétlenül javasolt. Kültérben a burkolat lejtése minimum 1%-os kell, hogy legyen, a 30×30 cm-nél nagyobb lapok esetén a nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken kétoldali ragasztás javasolt. A burkolat ragasztása után optimális estben 24–48 óra (20 °C-on, 2 mm vastagságban) múlva járható, fugázható. Amennyiben szintezőék használatával történt a burkolás, úgy az ék eltávolítása min 48 óra után történhet. Az alkalmazott szerszámokat használat után el kell mosni. A felhordás a fent leírtak figyelembevételével az általános burkolási szakismeretek alapján történhet.

FONTOS TUDNIVALÓK
A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a hőmérséklet +5–+25 °C között legyen. A ragasztott burkolatot száradásig nem érheti fagy és tűző napon ne használja. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a száradási időt. Fal és padlófűtés esetén a fűtésrendszert a ragasztó teljes szilárdulásáig TILOS üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK / TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 12004-1:2017 szerint: C2TE. MSZ EN 12002:2009 szerint: S1.

Anyagigény:

Glettvas fogazat (mm) 4 6 8 10
Anyagigény (kb.) kg/m2 3,0 3,6 4,3 5,0
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.

Bekeverés: ~6 l csapvíz 1 zsák / 25kg ragasztó habarcshoz.
Felhordás eszközei: fogazott glettvas (a burkolatnak megfelelő fogazat mérettel).
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥1,0 N/mm2.
Hajlítószilárdság: ≥3 N/mm2.
Rugalmas alakváltozás: >2,5 mm.
Nyitott idő: ~2 óra.
Korrigálhatóság: ~5 perc.
Lecsúszásmentes: <0,5 mm.
Terhelhetőség: az elkészült burkolat ~24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől (ne járjunk rajta), szintezőék használata esetén a szintezőtalp letörése min. 48 óra elteltével történjen.
Fugázható: a felületet csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után (nedvszívó burkolólapnál legkorábban egy nap múlva) szabad fugázni.
Lapméretek: maximum 10000 cm2 (pl: 100×100cm).
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS: 25kg, papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5-+25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
- 3-5 kg/m2
Cikkszám
418104
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!