METON, STONE PRO 2-40 önterülő

METON, STONE PRO 2-40 önterülő
METON, STONE PRO 2-40 önterülő
12 097 Ft
Egységár: 484 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, flexibilis, szálerősített önterülő aljzatkiegyenlítő szárazhabarcs.

Főbb jellemzők:

kül- és beltéri felhasználásra
padlófűtés esetén is
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, flexibilis, szálerősített önterülő aljzatkiegyenlítő szárazhabarcs.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Bel- és kültéri stabil betonaljzatok, hőingadozásnak kitett felületek, padlófűtéses helyiségek aljzatbetonjának megbízható, repedésmentes kiegyenlítésére, ragasztott padlóburkolatok alá. 2– 40 mm-ben történő rétegvastagság kiegyenlítésére egy rétegben.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az aljzat szilárd, megfelelő teherbírású, erős, mozgás- és zsugorodásmentes, por-, olaj- és szennyeződésmentes legyen. Ragasztott melegburkolatok (linóleum, szőnyegpadló, parketta) bontása után a fogadó felületről minden ragasztómaradványt el kell távolítani (csiszolás).

ALAPOZÁS
A tiszta, száraz felületet a homogén, egyenletes nedvszívás érdekében minden esetben STONE PRO PRIMER mélyalapozóval kellősíteni kell, melyet a STONE PRO 2–40 mm-ig önterülő aljzatkiegyenlítő öntése előtt minimum 2–4 órával korábban szükséges felhordani.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
~5-6 l csapvízhez öntsünk 25 kg szárazanyagot. Mindig akkora keverőedényt alkalmazzunk, hogy 1 zsák aljzatkiegyenlítőt egyszerre be tudjunk keverni. A keverést lassú fordulatszámú, fúrógépbe erősített keverőszárral végezzük mindaddig míg az elegy homogén nem lesz. A csomómentesre kevert anyagot 3–5 percig pihentetjük, majd újra átkeverjük. Fontos, hogy a bekeverést követően többletvizet ne adjunk hozzá.

ÖNTÉSI TECHNOLÓGIA
A megfelelő hígítású bekevert anyagot a már száraz alapra egyenletesen öntsük szét. A terülést glettvassal segíthetjük elő. Az öntést követően a légbuborékok légbuborékok távozásának elősegítése érdekében a friss felületet tüskés hengerrel dolgozzuk át. Egy munkamenetben 2–40 mm vastag réteg önthető és törekedjünk arra, hogy a kívánt (2–40 mm) rétegvastagságot egy öntéssel érjük el. Újabb réteg készítése csak az előző réteg száradása után történhet.

FONTOS TUDNIVALÓK
A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a hőmérséklet +5 – +25 °C között legyen. A kiegyenlített felületet az öntés és száradás ideje alatt huzattól, fagytól, tűző naptól, csapadéktól védeni kell, illetve ezen időtartam alatt a padlófűtés sem üzemelhet! A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak felragasztani. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13813:2003.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~1,4 kg/m2/mm. Minimum rétegvastagság 2mm.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a
megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az
alaptól függően.
Bekeverés: ~5-6 l csapvíz 1 zsák/25 kg szárazanyaghoz.
Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, tüskéshenger.
Kültéri/Beltéri: Kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on
értendőek.
Bedolgozási idő: 20 perc.
Tapadószilárdság: 20 perc után min. ≥0,5 N/mm2.
Hajlítószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Nyomószilárdság: ≥20 N/mm2.
Járható: min. 24 óra
Rétegvastagság: 2-40 mm-ig/réteg.
Száradási idő: ~24 óra 3mm rétegvastagságig.
Terhelhető: min. 48 óra után 3mm rétegvastagság esetén
Burkolható: burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak felragasztani.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS 25 kg, papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG Zárt fagymentes helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 – +25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
-1,4 kg/m2/mm
Cikkszám
4341
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!