STONE BASIC csemperagasztó C1T

 STONE BASIC csemperagasztó C1T
STONE BASIC csemperagasztó C1T
1 928 Ft
Egységár: 77 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
STONE BASIC gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó szürke színű ragasztóhabarcs. A STONE BASIC ragasztótapasz MSZ EN 12004 szabvány szerinti a C1T osztályba tartozik.

Főbb jellemzők:

szürke színű
cement kötésű
közepes tapadószilárdságú (C1)
lecsúszásmentes (T) csemperagasztó
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
STONE BASIC gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó szürke színű ragasztóhabarcs. A STONE BASIC ragasztótapasz MSZ EN 12004 szabvány szerinti a C1T osztályba tartozik. Cement kötésű közepes tapadószilárdságú (C1), lecsúszásmentes (T).

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Oldalfalak burkolására, fagyálló, beltérben felhasználható ragasztóhabarcs. Csak szívóképes lapok ragasztásához, vakolt alapfelületre. Max. 300 cm2 lapméretig (pl: 15×20cm).

FELHORDHATÓ
Beton, estrich, kőműves szerkezetek, mész- cement vakolatok.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
A ragasztási alap por, zsír, olaj és szerves anyag mentes, szilárd, száraz, egyenletes, mozgás- és zsugorodás mentes legyen. A laza részeket el kell távolítani! Fémre, fára, gipszkartonra és festett felületre nem ajánlott!

ALAPOZÁS
GROUND univerzális mélyalapozó használata minden esetben szükséges a megfelelő tapadás elősegítésére.

KEVERÉS
A ragasztót a kimért mennyiségű friss csapvízbe szórjuk és lassú fordulatú gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentesre keverjük, 5-10 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Víz ismételt hozzáadásával újrakeverni TILOS! A bekevert anyagot tanácsos 2 órás nyitott időn belül felhasználni.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A megfelelően bekevert ragasztót fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a burkolandó felületre és a burkolólapot ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg! Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. A lapok felülete minimum 65%-ban érintkezzen a ragasztóággyal. Ismeretlen tulajdonságú lapok esetén próbaragasztás feltétlenül javasolt. A felhordás a fent leírtak figyelembevételével az álltalános burkolási szakismeretek alapján történhet. A burkolat ragasztása után optimális esetben 24-48 óra (20°C-on, 2 mm vastagságban) múlva járható, fugázható. Amennyiben szintezőék használatával történt a burkolás, úgy az ék eltávolítása min. 48 óra után történhet. Az alkalmazott szerszámokat használat után el kell mosni. A felhordás a fent leírtak figyelembevételével az általános burkolási szakismeretek alapján történhet.

FONTOS TUDNIVALÓK
A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a hőmérséklet +5 – +25 °C között legyen. A ragasztott burkolatot száradásig nem érheti fagy és tűző napon ne használja. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a száradási időt. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK / TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 12004-1:2017 Habarcsok és ragasztók kerámia burkolólapokhoz szabvány szerint: C1T.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: Glettvas fogazat (mm) 4, 6, 8, 10
Anyagigény (kb.) kg/m2 3,0 3,6 4,3 5,0
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés: ~6 l csapvíz 1 zsák / 25kg ragasztó habarcshoz
~1,2 l csapvíz 1 zsák / 5kg ragasztó habarcshoz
Felhordás eszközei: fogazott glettvas (a burkolatnak megfelelő fogazat mérettel).
Kültéri/Beltéri: beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Rétegvastagság: maximum 4mm.
Nyitott idő: ~2 óra.
Korrigálhatóság: ~5 perc.
Terhelhetőség: az elkészült burkolat ~24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől (ne járjunk rajta), szintezőék használata esetén a szintezőtalp letörése min. 48 óra elteltével történjen.
Fugázható: a felületet csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után (nedvszívó burkolólapnál legkorábban 24 óra múlva) szabad fugázni.
Lapméretek: maximum 300 cm2 (pl: 15×20cm).
Átvonhatóság: ~6 óra múlva.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
Kiszerelés: 25kg, 5kg, papírzsákban.
Tárolás/Eltarthatóság Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5-+25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
- 3-5 kg/m2
Cikkszám
4111
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!