SANDO szárító és felújítóvakolat

 SANDO szárító és felújítóvakolat
SANDO szárító és felújítóvakolat
4 464 Ft
Egységár: 179 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Gyárilag előkevert, szürke színű, cement bázisú, speciális adalékokat tartalmazó, szárító- és légáteresztő alapvakolat.

Főbb jellemzők:

Anyagában simítható
nem többrétegű rendszer
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Gyárilag előkevert, szürke színű, cement bázisú, speciális adalékokat tartalmazó, szárító- és légáteresztő alapvakolat. Anyagában simítható, nem többrétegű rendszer.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Műemlék épületek, hagyományos építésű épületek felvizesedett, nedves, sóktól károsodott falainak bel-illetve kültéri tartós felújítására. Salétromos, dohos, gombás, vizes falak felújítására. Alkalmas utólagos falszigetelés (rozsdamentes acéllemez besajtolás, falátvágásos szigetelés, injektált falszigetelési eljárás) kiegészítő vakolására. Tartós nedvességterhelésnek kitett falak esetén, a szárító-felújító vakolat élettartama függ az alapfelület sótartalmától és a nedvességterhelés intenzitásától. Szigetelési szakember bevonásával, ilyen esetekben célszerű utólagos talajvíz-talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. Az elporladt, rossz kő, tégla darabokat le kell vésni egészen a kemény részig. A letisztított falon, különösen, ha sima a felülete, 2–3 cm mélyen ajánlott a fugákat kivésni, majd a felhasználásra kész vakolattal kitölteni. Az alapfelület előnedvesítése minden esetben szükséges.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
Az előkészített felületre a vakolat felhordása 1 rétegben, maximum 3 cm vastagságban történhet hagyományos kőművesszerszámokkal, valamint vakológéppel (de simításhoz vizes szivacs, illetve fából készült eszközök használata nem ajánlott). Az előírt keverővíz mennyiséghez (kb. 5,5–6 l/25 kg) a zsák tartalmát fokozatosan hozzáadva minimum 5–6 perc alatt csomómentesre keverjük. Vályogból készült falazatra történő alkalmazás során rozsdamentes ponthegesztett, vagy műanyag vakolaterősítő háló használata ajánlott. A lehulló vakolóanyagot újra felhasználni TILOS! A bekevert anyagot 2 órán belül fel kell használni. A legfelső rétegek páradiffúziós ellenállása legyen mindig kisebb, mint az alsó vakolatrétegeké.

FONTOS TUDNIVALÓK
A SANDO szárító és felújítóvakolattal képzett felület utókezelést igényel (minimum 7 nap a felület nedvesen tartása – időjárási körülményektől függően). Speciális esetekben kérje a gyártó tanácsát. +5 °C alatti felületi és léghőmérsékletnél a vakolat nem használható. A vakolat száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
SNAS Reg.No.004/S–045, Skúsobné Laboratorium, Bratislava, Szlovénia.
MSZ EN 998-1:2017.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~15-16 kg/m2/1 mm.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés: ~ 5,5-6 l csapvíz 1 zsák/25 kg zsák alapvakolathoz.
Bedolgozási idő ~2 órán belül.
Felhordás eszközei: műanyagból vagy fémből készült hagyományos kőműves szerszámok, melyeknek felülete minél zártabb legyen (simításhoz vizes szivacs, és fából készült eszközök használata nem ajánlott).
Kültéri/Beltéri: Kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Nyomószilárdság: ≥9 N/mm2.
Tapadószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Hajlítószilárdság: ≥3 N/mm2.
Rétegvastagság: maximum 3 cm/réteg.
Száradási idő: ~ 24 óra/cm.
Átvonhatóság: teljes száradást követően
Burkolható: nem burkolható.
Kapilláris vízfelvétel: 0,1 kg/(m2 × min. 0,5)
Páradiffúziós tényező: μ 12.
Levegőtartalom: 21,00%
Utókezelés: 7 napon át nedvesen kell tartani.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS 25 kg, papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG Zárt fagymentes helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 – +25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
-15-16 kg/m2/cm
Cikkszám
5223
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!