ROCK FUGEN terméskő fugázó

 ROCK FUGEN terméskő fugázó
ROCK FUGEN terméskő fugázó
8 131 Ft
Egységár: 325 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Por alakú, cement és műgyanta kötésű fagyálló fugázó anyag. Természetes ásványi töltőanyagot, színező anyagot tartalmaz.

Főbb jellemzők:

Gyárilag előkevert
tulajdonságjavító adalék-anyagot tartalmaz
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyanta kötésű fagyálló fugázó anyag. Természetes ásványi töltőanyagot, színező anyagot és tulajdonságjavító adalék-anyagot tartalmaz. A ROCK FUGEN terméskő fugázó anyag FUGEN színminta alapján FUGEN katalógusból 6 színből választható.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Terméskő fugázáshoz külső és belső területekre.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por, olaj és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fugázás ideje alatt és a száradási idő alatt.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A ROCK FUGEN terméskő fugázóanyag felhasználása előtt meg kell győződni arról, hogy a fugázandó felület tökéletesen szilárd-e. Az anyagot a vízzel, fúrógépbe erősített keverőszárral, folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 3–5 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített masszát gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. Természetes burkolatok esetén a fugázás során törekedni kell arra, hogy a lap felületére minél kevesebb fugázóanyag jusson a burkolatra. Az anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal, vagy ruhával le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük. Az előre bekevert anyagot 2 órán belül fel kell használni!

FONTOS TUDNIVALÓK
A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5 – +25°C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK / TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 13888:2009.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: 10-15 kg/m2 fugaszélességtől és a burkolókő méretétől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.

Bekeverés: ~6 l csapvíz szükséges 1 zsák / 25kg fugázó anyaghoz.
Felhordás eszközei: gumis simító, fugamosó szivacs.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0-1,3 mm.
Színválaszték: FUGEN katalógusból 6 színben.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥0,6 N/mm2.
Kötés idő: ~6 óra.
Száradási idő: ~24 óra
Bedolgozási idő: maximum 2 óra.
Terhelhetőség: ~24 óra.
Járható: ~24 óra.
Kötés utáni hőállóság: -30 – +70 °C között.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS: 25kg, papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5-+25°C között).
Adatok
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
10-15 kg/m2
Cikkszám
4431
Színválaszték

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!