METON, METON Üvegszövetháló 145 g/m2

METON, METON Üvegszövetháló 145 g/m2
METON, METON Üvegszövetháló 145 g/m2
Összehasonlítás
Kedvencekhez

145 g/m2 súlyú, lúgálló üvegszövet háló, a homlokzati hőszigetelő rendszerek felületének kérgesitésére, és megerősítésére szolgál. Hordképes szilárd alapot biztosít a színező vakolat felhordásához. A szilárd , átcsiszolt és portalanított hőszigetelésre kerül a felületerősítő üvegszövet háló, METON rendszerragasztóba ágyazva. A ragasztókeverék általában megegyezik a hőszigetelés felragasztásának anyagával.

CSAK TELJES RENDSZERBEN ÉRTÉKESÍTJÜK!

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Bedolgozás módja:

Az üvegháló -gyakorlatilag- "két" réteg ragasztókeverékbe ágyazott, nagyszilárdságú rendszerösszetevő. Mintegy "középhálós" kéregszerkezet erősíti, védi a hőszigetelést. A ragasztókeverék biztosítja a többrétegű szerkezet együttdolgozását, (hőszigetelés és kéregvakolat) felületi szilárdságát, míg az üvegháló veszi fel a hőmozgásból, benyomó hatásból, szélszívásból keletkező szakítóerőt. A hálóbeágyazás a legfontosabb mozzanata az un. Ragasztó-alákenés. Tehát első fázisban mindig a beágyazó rendszerragasztót kell felhordani, majd abba ágyazni az üveghálót a min. 10 cm-es átfedéses toldásokkal. A minősített METON THR esetében legtöbbször 3-3,5 mm az a legkisebb hálóbeágyazási vastagság ami megfelel a garanciális feltételeknek (vékonyvakolattal együtt min. 5 mm).

THR-ek általános felépítése: csak ragasztott, vagy ragasztott és mechanikai rögzítéssel ellátott hőszigetelő lemezek homlokzati síkján üvegháló betéttel erősített kéreg és azon alapozott vékonyvakolat. Az általánosan megkövetelt igánybevételek kiegészítésére a megfelelő minőségű üvegháló, szakszerű beépítése elégséges. Azonban vannak a THR-nek az épületsajátosságokhoz igazodó olyan rászei, ahol többletintézkedés szükséges.Nyílászárók-, vagy falifülkék sarkainál a felületi feszültségek ferde irányúak és a függőleges, valamint vízszintes üvegháló szálakhoz képest kb. 45°-ban, diagonálisan rendeződik el a hőmozgásból eredő igénybevátel, ami elől a négyzetrácsos háló kitér. Nem képes felvenni az ilyen erőket. A ferde erők felvételére kell beépíteni az un. diagonális-, azaz 45°-al elfordított erősítő háló betéteket. A betétek minimális mérete 20x33 cm.Többlet megerősítést igényelnek különösen az élek, épületsarkok. A megerősítés történhet többlet hálózással (duplahálózás) vagy speciális profilok beépítésével. Valamennyi élvédőtípust teljes ragasztóalákenéssel kell beépíteni, majd többlet rendszerragasztóval gondosan beágyazni. A rátétek, erősítések, élvédők, a teljes felületi hálózás előtt kerüljenek beépítésre. Homlokzati nyílások sarkainál 45 fokban elfordítva erősítő hálóbetéteket, fokozottan igénybevett épületrészeken (pl.:épületsarkok, közforgalommal érintkező helyen, stb.) az erősítő alaprétegen kívül többlet-, és/vagy speciális (mint élvédő) profilokat kell beépíteni.

Adatok
Cikkszám
7214
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!