Blog

JUB falfestékek

RH
JUB falfestékek

Eldöntöttem, hogy festeni fogok ... A festés kivitelezésének lépései. Amit a festék megvásárlása előtt érdemes tundi ... Emeljen életminőségén!

A FESTÉS KIVITELEZÉSÉNEK LÉPÉSEI

1. Az alapfelület előkészítése

A festékréteg optimális kinézetéhez biztosítanunk kell a megfelelő festési alapfelületet. A jó alapfelület sima, egyenletesen csiszolt, por és szennyeződés mentes. A jó alapfelület előkészítéséhez használjon KÉSZRE KEVERT JUBOLIN, vagy NIVELIN Diszperziós glett kiegyenlítő anyagot.

Jubolin készre kevert glettek

termékoldalhoz

2. Kisebb - nagyobb repedések

A belső falak és mennyezetek kisebb bemélyedéseinek, repedéseinek, lyukaknak, réseknek nagyon finom kisimításához és kiegyenlítéséhez, használhatjuk a JUBOLIN Classic-ot. Nagyobb, illetve mélyebb repedések esetében ajánljuk a JUBOGLET Hobby kit-et vagy a JUBOLIN P15-öt.

Juboglett   

 

3. A falak tisztítása festés előtt

A falakon különböző szennyeződések gyűlnek össze, ezért a fal felületeit a festés előtt meg kell tisztítani. A már lefestett falak felületéről el kell távolítani mindazon színes foltokat és lenyomatokat, amelyek a vízben könnyen és gyorsan oldódnak. Festés előtt javasolt alapozni, pl: AKRIL Emulzió alapozóval.

4. Penész

Amennyiben a falfelületen penész található, festés előtt azt el kell távolítani. A szennyezett felületeket nedves ruhával vagy szivaccsal le kell mosni. Ha megszárad, be kell vonni hígított ALGICIDE Plus fertőtlenítőszerrel. A fertőtlenített felület festésére a speciális JUPOL Citro beltéri festéket javasoljuk, amely hatásos bevonatot képez a penész ellen.

  penészes szoba 

penészgátlás

 

 

 5. A helyiség óvása és tisztítása

Amennyiben lehetséges, a bútorokat festés előtt távolítsa el a helyiségből, vagy húzza őket a helyiség közepére, hogy könnyen hozzáférjen minden sarokhoz. A bútorokat, radiátorokat, valamint ablak- és ajtókereteket fedje le megfelelő védőfóliával és szalagokkal rögzítse azt.

Jupol 

6. A festék előkészítése

Mielőtt a festéket felhasználjuk, azt alaposan keverjük össze, amennyiben szükséges, a terméken lévő használati utasításnak, illetve a műszaki utasításnak megfelelően hígítsuk vízzel. Amennyiben valamely színárnyalat mellett dönt, gondoskodjon róla, hogy elegendő színezőanyaggal rendelkezzen a kívánt falfelülethez, mert ez az egyetlen biztos módja annak, hogy az egész falfelület ugyanolyan és egyenletes árnyalatú legyen.

7. A festék felvitele

A festéket általában két rétegben visszük fel 4 - 6 óra időeltéréssel (egyes festéktípusok alkalmasak az egyszeri felvitelre, például a JUPOL Trend). Az egyes falfelületek festését az egyik szélétől a másik széléig megszakítás nélkül kell elvégezni. A festék felvitelére használt hengerhez használjunk megfelelő lehúzórácsot a felesleges festék eltávolításához.

fiatalok festenek 

beltéri falfestékek

 

 

AMIT A FESTÉK MEGVÁSÁRLÁSA ELŐTT ÉRDEMES TUDNI ...

1. A festék mennyisége

Vásárlás előtt megközelítően ki kell számolni a festeni kívánt felületet (m2 –ben) - ne feledkezzen meg a mennyezetről sem.

Megjegyzés: Az általános anyagszükségletet tartalmazzák a használati utasítások (műszaki adatlap), ahol általában fel van tüntetve, hogy egy vödör festékkel mekkora felület festhető át. Figyeljen arra is, hogy a feltüntetett felület egy vagy két festékréteg felvitelére vonatkozik e.

2. A festék minősége

A festék minősége határozza meg annak karakterisztikáit – fedőképesség, moshatóság, időállóság, valamint a festékréteg kinézete. Bizonyos festékek egy konkrét problémát oldanak meg, mint például a foltok, penész, hideg falak (rossz szigetelés), allergia és hasonlók, ezért a festéket a szükségleteknek és a felhasználási célnak megfelelően válasszuk meg.

probléma megoldó festékek 

problémamegoldó festékek

3. Színválasztás

A festék színárnyalata a legrugalmasabb eleme az otthonunk esztétikai kialakításának. Tetszés szerint választhatunk több mint 10.000 színárnyalat közül különböző színkártyákról, így biztosan kiválaszthatja az önnek megfelelő színt. A kiválasztott színárnyalatot a JUMIX színkeverő központokban pár perc alatt bekeverik. A pasztell színárnyalatok színezése úgyszintén lehetséges a DIPI Super color színezőpasztával, vagy a DIPI koncentrátummal.

 4. Hengerek

A festéshez megfelelő hengert kell választani, amely 45 fokban lecsapott peremmel, és egyenletes struktúrával rendelkezik. Nagyobb felületek festéséhez nagyobb hengert javaslunk, a sarkokhoz és ablakélekhez használjon kisebb hengert.

Megjegyzés: A jó henger a kulcsa a festék megfelelő felvitelének. A nagyobb henger esetében javasoljuk a JUPOL 250 mm-t, míg a kisebb henger esetében a JUPOL 120 mm-t. A hengert az első használat előtt áztassa be vízbe, majd jól facsarja ki belőle a vizet, csak ezután használja.

hengerek 

EMELJEN ÉLETMINŐSÉGÉN

Az otthoni környezet a legfontosabb életterünk. Ez az a hely, ahol elfelejthetjük a mindennapi élet okozta stresszt és csakis magunkkal foglalkozunk. Az, hogy mennyire érezzük jól magunkat egy helyiségben, függ a beltér klímájától, a szoba megvilágításától, a falfelületek színétől, a levegő minőségétől, a helyiség elhelyezkedésétől és a belső kialakítástól.

Az otthonunkba beépített alapanyagok megfelelő megválasztásával kedvező légkört teremthetünk a szobában, ezáltal biztosítva a kellemes környezetet. A beltéri légkör minősége javítható az aktív, JUPOL WELLBEING beltéri falfestékekkel, amelyek különleges tulajdonságaik révén hozzájárulnak a jobb élettér kialakításához.

Jupol Wellbeing festékek 

Wellbeing festékek

 

 

2021-es ÉV TERMÉKE díj nyertese

A JUPOL Antimicrob, az aktív beltéri festékeink új tagja, megkapta a továbbfejlesztett, megváltozott és innovatív termékeknek járó év terméke díjat Szlovéniában, amelyet a fogyasztók kategóriája legjobbjának választottak meg.

A JUPOL Antimicrob beltéri falfesték kiváló választás a falfelületek védelmére, hiszen 99,9%-os biztonsággal elpusztítja a mikroorganizmusokat, beleértve akoronavírust is.

A festék elpusztítja és egyben megakadályozza a mikroorganizmusok (vírusok, köztük koronavírusok, baktériumok, alga és penész stb.) tovább fejlődését azáltal, hogy feloldja a külső sejtburkot a felülettel történő érintkezéskor.

Működése a mikroorganizmusok sejtmembrán lebontó mechanizmusán (micellizáció) alapszik. A kiváló megjelenésű falfelületeken felül, egészséges, komfortos környezetet teremt otthonában.