ESTRICH 20 beltéri estrich beton

 ESTRICH 20 beltéri estrich beton
ESTRICH 20 beltéri estrich beton
1 425 Ft
Egységár: 57 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, cementestrich.

Főbb jellemzők:

Gyárilag előkevert
felhasználásra kész
beltéri felhasználásra
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, felhasználásra kész cementestrich.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Beltéri használatra, önálló aljzatok készítésére, padlófűtés esetén is alkalmas úsztatott estrichként, vagy az alapfelülettel közvetlenül érintkező kontakt estrichként.

ALAPOZÁS
Kontakt estrich: a felület legyen szilárd, tiszta, zsaluzóolaj, cementlé és sókivirágzás mentes. Javasolt rétegvastagság kontakt estrich esetén min. 30–50 mm. Az estrich felhordása előtt szükséges a GROUND univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére.
Úsztatott estrich: a hőszigetelő rétegre, választóréteget (PE fólia) helyezünk el a hőszigetelő anyag és az estrich közé. A függőleges falak mentén, és az átmenő csővezetékek körül dilatációs szalagot kell elhelyezni. A dilatációs szalag legyen legalább 5 mm-es, padlófűtésnél min. 8 mm-es. Padlófűtés esetén a csövek felett min. 45 mm vastag anyagtakarás legyen.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
Az estrich habarcsot kézzel vagy géppel (szabadesésű vagy folyamatos) lehet megkeverni. Keverjünk össze 1 zsák szárazanyagot 3-4 l vízzel. A keverésnél mindig a vízhez adjuk a szárazanyagot. Javasolt rétegvastagság úsztatott estrich esetén min. 50–80 mm. A felhordás a betonozási munkák általános szabályai alapján kell, hogy történjen. Az alapfelület és a levegő hőmérséklete +5–+25 °C között legyen. Csak tiszta (pl. vezetékes) vizet használjunk.

FONTOS TUDNIVALÓK
A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad! Burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak felragasztani. A huzatot, közvetlen napsugárzást és az idő előtti kiszáradást kerülje el (utókezelés). A termék teljes felhordása után 24 órán át védeni kell a csapadéktól és minimum 7 napig a fagytól. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel. Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13813:2003.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~20 kg/m2/1 cm.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés: 3-4 l csapvíz 1 zsák/25 kg estrichhez.
Bedolgozási idő: maximum 2 óra.
Kültéri/Beltéri: Beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Nyomószilárdság: ≥20 N/mm2.
Húzó/hajlítószilárdság: ≥3,5 N/mm2.
Szemcseméret: 4 mm.
Terhelhetőség: 3 nap után, ipari használat esetén 21 nap után terhelhető.
Járható / burkolható: 2 nap után.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS 25 kg, papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG Zárt fagymentes helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 – +25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
- 20 kg/m2/cm
Cikkszám
5311
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!