CARTON FIX gipszkarton ragasztó

 CARTON FIX gipszkarton ragasztó
CARTON FIX gipszkarton ragasztó
2 833 Ft
Egységár: 142 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Gyárilag előkevert fehér beltéri nagyszilárdságú gipszkarton ragasztó. Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz.

Főbb jellemzők:

stabil rögzítést biztosít
gyorsan és egyszerűen alkalmazható
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Gyárilag előkevert fehér beltéri nagyszilárdságú gipszkarton ragasztó. Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz, melynek következtében stabil rögzítést biztosít a gipszkarton táblák beépítéséhez.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Gipszkarton lapok simított alapvakolatokra, téglára, pórusbetonra, beton falakra történő rögzítéséhez. Belső térben, alacsony páratartalmú helyiségekben.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről, a repedéseket szélesítsük ki ék alakúra. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a glett nem alkalmazható.

ALAPOZÁS
Amennyiben a felület nagy nedvszívású (pl. kőporos régi vakolat, pórusbeton), a ragasztás megkezdése előtt szükséges a GROUND univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A CARTON FIX gipszkarton ragasztót öntsük a szükséges vízmennyiséghez, keverjük alacsony fordulatszámon csomómentesre keverőgépbe fogott fúrószárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át. A ragasztót a gipszkarton lemezre pogácsázva a gipszkarton lemezgyártó irányelvei alapján hordjuk fel és helyezzük el a fogadófelületre. A bekevert anyagot javasolt kb. 60 perc alatt felhasználni.

FONTOS TUDNIVALÓK
Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 – +25 °C között legyen. A ragasztó száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 14496:2017.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~4-5 kg/m2.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés: ~8 l csapvíz 1 zsák/20 kg CARTON FIX ragasztóhoz.
Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, vakolószerszámok.
Kültéri/Beltéri: kizárólag beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Rétegvastagság: 6-30 mm/réteg.
Bedolgozási idő: ~60 perc.
Teljes kötési idő: ~24 óra.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS: 20 kg, 5 kg papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt fagymentes helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 – +25°C között).
Adatok
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
- 4-5 kg/m2
Cikkszám
6131
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!