METON, AQUA PRO FLEX vízszigetelés

METON, AQUA PRO FLEX vízszigetelés
METON, AQUA PRO FLEX vízszigetelés
58 979 Ft
Egységár: 5 898 Ft/L
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Egykomponensű, természetes ásványi töltőanyagokat, acryl kötőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó vizes bázisú felhasználásra kész, kenhető szigetelés.

Főbb jellemzők:

vízzáró
rugalmas
környezetbarát
oldószermentes
repedésáthidaló képességgel rendelkezik
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Egykomponensű, vizes bázisú felhasználásra kész, vízzáró, rugalmas, repedésáthidaló képességgel rendelkező kenhető szigetelés, amely környezetbarát, oldószermentes, természetes ásványi töltőanyagokat, acryl kötőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Az AQUA PRO FLEX kenhető vízszigetelés a burkolati rétegrendben üzemi és csapadékvíz elleni vízszigetelő rétegként alkalmazható, hidegburkolatok alá, kültérben és beltérben, oldalfalakon és aljzatokon, valamint gipszkarton szerkezeten. Vízzáró felületet képez, megvédi a burkolat alatti nedvességre érzékeny alapfelületet.

TULAJDONSÁGOK
Impregnálódik a felület 100%-án, így a nedvesség nem tud az alapfelülethez jutni. Bedolgozásához csak hagyományos festő szerszámokra van szükség. Repedésáthidaló, rugalmasan eltömíti, illetve áthidalja a meglévő repedéseket (max. 5mm). Szakadási nyúlása 250%.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület teljesen szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen sík, homogén, szennyeződésmentes. Amennyiben a fogadó felület, tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a szigetelés nem alkalmazható.

ALAPOZÁS
Amennyiben a szigetelendő felületet nagy nedvszívású, szükséges a STONE PRIMER mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére. Az AQUA PRO FLEX kenhető vízszigetelő anyagot csak a mélyalapozó száradása után szabad felhordani.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
AQUA PRO FLEX kenhető vízszigetelő anyagot rozsdamentes glettvassal hígítás nélkül, folytonosan kell a felületre 2 rétegben felhordani. A két réteg felhordása között minimum 3 óra száradási időnek kell eltelnie. A falsarkoknál, valamint a gépészeti csőáttöréseknél hálóerősítés és/vagy „bandázs szalag” elhelyezése javasolt a két réteg között. A rétegvastagság érje el a teljes felületen a minimum 2mm-t. A teljes száradás után (kb. 24 óra) a szigetelt felületre csak STONE PRO S1, STONE PRO S2 vagy STONE PRO S2 LW ragasztóval lehet burkolatot elhelyezni.

FONTOS TUDNIVALÓK
Negatív víznyomás estén nem alkalmazható! Az AQUA PRO FLEX kenhető vízszigetelő anyag párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Az AQUA PRO FLEX kenhető vízszigetelő anyag felhordásához +5 – +25 °C közötti hőmérséklet javasolt. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 °C alá nem süllyedhet, s ez idő alatt csapadék nem érheti. A termékeinkhez más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! Fal és padlófűtéssel ellátott felület estén az anyag bedolgozása és kötésideje alatt a fűtés ne üzemeljen. Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli! A termék felhasználása szakértelmet igényel!

MINŐSÍTÉSEK / TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 14891:2017.

Azonosító szám: 11/6452.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 1 l / m2, két rétegben.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Hígítás: nem szükséges.
Javasolt rétegszám: minimum 2 réteg.
Felhordás eszközei: ecset, rozsdamentes glettvas.
Kültéri/beltéri: kül- és beltéri felhasználásra.
Színválaszték: szürkéskék.
Hőmérséklet: +5-+25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Rétegvastagság: minimum 2mm.
Száradási idő: ~ 3 óra.
Átvonhatóság: ~ 3 óra.
Nyitott idő, bőrösödés kezdete: 20-25 perc.
Repedés áthidaló képesség: maximum 5mm.
Burkolható: ~ 24 óra.
Járható: ~ 24 óra.
Tűzvédelmi besorolás: F.
KISZERELÉS: 10 l légmentesen záródó műanyag vödörben.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 2 évig (+5-+25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
1L/m2/ két rétegben
Cikkszám
4575
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!