0-3 GIPS GLETT extra fehér nagyszilárdságú glettanyag

 0-3 GIPS GLETT extra fehér nagyszilárdságú glettanyag
0-3 GIPS GLETT extra fehér nagyszilárdságú glettanyag
5 096 Ft
Egységár: 255 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Gyárilag előkevert extra finomságú és fehérségű beltéri nagyszilárdságú glettelő gipsz 0–3 mm vastagságig.

Főbb jellemzők:

Festhető és tapétázható
kizárólag beltéri felhasználásra
repedés- és zsugorodásmentes felületet ad
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Gyárilag előkevert extra finomságú és fehérségű beltéri nagyszilárdságú glettelő gipsz 0–3 mm vastagságig. Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz, melynek következtében repedés- és zsugorodásmentes felületet ad. Festhető és tapétázható, kizárólag beltéri felhasználásra.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Gipszkarton lapok, simított alapvakolatok, beton falak és mennyezetek gletteléséhez. Belső térben, alacsony páratartalmú helyiségekben.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről, a repedéseket szélesítsük ki ék alakúra. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a glett nem alkalmazható.

ALAPOZÁS
Amennyiben a felület nagy nedvszívású (pl. kőporos régi vakolat, pórusbeton), a glettelés megkezdése előtt szükséges a GROUND univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A 0–3 GIPS GLETT-et öntsük a szükséges vízmennyiséghez, keverjük alacsony fordulatszámon csomómentesre keverőgépbe fogott fúrószárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át. 0–3 mm rétegvastagságba húzzuk fel egy rétegben, rozsdamentes glettvassal. Az első réteg teljes megszilárdulása után (8 óra) vihetjük fel a következő réteget. A bekevert anyagot javasolt kb. 60 perc alatt felhasználni.

FONTOS TUDNIVALÓK
Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 – +25 °C között legyen. A glett száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és mennyezetfűtés esetén a fűtésrendszert a glett teljes szilárdulásáig TILOS üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY

ÉMI TÜV SÜD Kft. által kiadott 2008/2–00127.

MSZ EN 13279–1:2008.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: 0,4-0,6 kg/m2/mm/réteg.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés: 10 l csapvíz 1 zsák/20 kg glettanyaghoz.
2,5 l csapvíz 1 zsák/5 kg glettanyaghoz.

Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas.
Kültéri/Beltéri: kizárólag beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥0,7 N/mm2.
Rétegvastagság: 0-3 mm/réteg.
Bedolgozási idő: ~60 perc.
Kötés idő kezdete: ~80 perc.
Átvonhatóság: ~8 óra múlva, a réteg vastagságtól függően.
Csiszolhatóság: ~8 óra múlva, a réteg vastagságtól függően.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS: 20 kg, és 5 kg papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt fagymentes helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 – +25°C között).
Adatok
Teljesítmény nyilatkozat
Biztonságtechnikai adatlap
Anyagigény
0,4-0,6 kg/m2/mm
Cikkszám
6211
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!